Vesti

Radionice enkaustike15.08.2016. 15:55


U subotu, 20. avgusta u 18 časova održaće se prva u ciklusu od tri Radionice enkaustike. Muzej Vuka i Dositeja, Gospodar Jevremova 21.

 

Ovo je program namenjen odraslima koji žele da saznaju više o ovoj staroj likovnoj tehnici, da se upoznaju sa načinom rada pigmentima, voskom i smolom, da neposredno učestvuju u procesu nastajanja slike, kao i da se sami okušaju u istoj. Razgoravaće se o poreklu ove tehnike i najstarijim sačuvanim radovima iz drevnog Egipta, kao i nešto o tome koliko je enkaustika danas prisutna i koji umetnici je rado koriste. Radionicu će voditi Nataša Ilić slikar restaurator iz Narodnog muzeja u Beogradu. Pošto je broj mesta ograničen potrebno je prijaviti se na elektornsku adresu eduka@narodnimuzej.rs. Redovni termini za obilazak muzeja sa vođenja kroz izložbenu postavku posvećenu Vuku Karadžiću i Dositeju Obradoviću, kao i priča o zgradi muzeja, jednom od najstarijih stambenih objekata u Beogradu gde je započela rad Velika škola, preteča Beogradskog univerziteta, su utorkom u 12 i subotom u 17 časova. Zainteresovani posetioci se mogu bez prijavljivanja priključiti grupi u ovim terminima. Takođe, postoji mogućnost najave grupne posete muzeju na eduka@narodnimuzej.rs za koju se posebno organizuje vođenje kroz muzej. Pored toga petkom u 10 časova uveli smo redovni termin za vođenje kroz postavku na engleskom jeziku. Muzej za bake, deke i unuke – petkom od 12 do 13 časova. Bake, deke i unuci često tokom raspusta provode više vremena zajedno, dok roditelji rade. Ukoliko posete Muzej Vuka i Dositeja, odrasle očekuje predstavljanje muzeja i postavke u skladu sa njihovim interesovanjima, dok smo za najmlađe pripremili zanimljive interaktivne radionice. Nedeljom od 12 do 14 časova je termin razervisan za proslavu dečjih rođendana. http://www.narodnimuzej.rs/organizovanje-proslava-rodjendana-u-muzeju-vuka-i-dositeja/

Radno vreme Muzeja Vuka i Dositeja: uto, sre, pet – 10-17 čet, sub – 12-20 ned-10-14 Ulaznica u muzej je 200 dinara, za decu 100, dok je nedeljom ulaz besplatan.

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.