Vesti

Prolećna jagma Gorana Dimića07.04.2014. 11:00


Izložba bez izloženih radova ne traži od posetioca da posmatra, već da nešto učini. Da sam izvuče iz kutije jedan od radova spakovanih u plave koverte - tradicionalnom narodnom simbolu mita i korupcije. 7. april, 20. sati, Kulturni centar Grad, Braće Krsmanovića 4.

 

Koliko subverzije u naizgled simpatičnoj ideji da na izložbi nema radova po zidovima, već da se oni otimaju  u zatvorenim plavim kovertama  tokom petnaestominutne akcije  zvane  JAGMA! Jagma kao kontra performans;  kako u odnosu na originalni otomanski običaj  jagme, vremenski ograničene, dozvoljene otimačine u novopokorenom gradu, tako i u odnosu na savremenu kulturu i civilizaciju pohlepe.

Izložba bez izloženih radova  ne traži od posetioca  da posmatra, već  da nešto  učini. Da sam izvuče iz kutije  jedan od  radova spakovanih u plave koverte - tradicionalnom narodnom simbolu mita i korupcije. Ovoga puta koverat  građanin ne daje nego uzima,  što je još jedna mala Dimićeva  inverzija sumračne posttranzicione svakodnevice.

Svaki posetilac – učesnik grabi  kovertu i time dobija na poklon jedan od  unikatno duhovitih, poetskih crteža i krokija  Gorana Dimića.

PROLEĆNA JAGMA GORANA DIMIĆA  kao  mala vesela doza oštroumlja i dobre volje, blagotvorna  za preživljavanje u diktaturi pohlepe i srebroljublja.

AFFORD TO GIVE! GDE SE IMA TU SE DAJE!

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.