Vesti

O skulpturi27.04.2015. 11:40


Muzej savremene umetnosti poziva vas na diskusiju "O Skulpturi. Razgovor o individualnim praksama, položaju i ulozi skulpture danas" u ponedeljak, 27. aprila s početkom u 18 časova u Salonu MSU (Pariska 14).

 

U razgovoru učestvuju umetnici - aktivni učesnici na domaćoj umetničkoj sceni, Marko Crnobrnja, Milica Ružičić, Milorad Mića Stajčić, Saša Tkačenko i Radoš Antonijević, a moderator je kustos Salona MSU Una Popović.

Razgovor se organizuje u okviru samostalne izložbe Radoša Antonijevića "Neka vrsta radosti" u Salonu MSU. Formalno i teorijsko promišljanje ove izložbe poslužilo je kao dobar povod da se organizuje razgovor i diskusija sa relevantnim skulptorima i da se podstaknu pitanja značenja i mogućih definicija skulpture danas. Pet pomenutih umetnika jasno i zasebno likovno profilisanih, različitih, a opet bliskih u okviru motivacionih i tehničkih strategija, govoriće o svojim iskustvima i razmišljanjima o mediju skulpture, odnosno šta sve taj medij danas označava i do kojih granica se prostire. Razgovaraće se i o poziciji vajarstva na domaćoj i široj umetničkoj sceni, produkcijskim zahvatima, uslovima rada, obrazovanju, radu na izložbama, itd.

Izložba Radoša Antonijevića "Neka vrsta radosti" traje do 11. maja u Salonu Muzeja savremene umetnosti (Pariska 14). Može se pogledati svakim danom od 12 do 20 časova, osim utorkom.

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.