Vesti

Nove tehnologije 2014.04.12.2014. 10:35


U Galeriji savremene umetnosti KC Pančeva, od 5. - 15. decembra, u okviru Nove tehnologije 2014. biće postavljena multimedijala instalacija u prostoru, "Analiza prostora", koja je naziv izložbe a ujedno i zajednički rad umetnika Marije Kauzlarić, Sonje Radaković i Marka Tirnanića.

 

“Analiza prostora” je naziv izložbe a ujedno i zajednički rad umetnika Marije Kauzlarić, Sonje Radaković i Marka Tirnanića precizno osmišljen za program Nove tehnologije u okviru Galerije savremene umetnosti Pančevo.

Autori su kroz lična nezavisna istraživanja došli do zajedničkog rada koji ispituje strukturu galerijskog i ličnog prostora, proces nastanka umetničkog rada kao i pozicije posmatrača u njemu.

Uzimajući u obzir sam prostor galerije i trenutni društveni kontekst u kojem rad nastaje autori svoju prostornu instalaciju postavljaju tako da publika direktno učestvuje u njoj pri ulasku u galeriju, čime se ističe još jedna tema istraživanja umetnika, uloga pojedinca u demokratskom društvu.

Prostor galerije je isparčan u manje prostore tako da rastura samu strukturu zadatih okvira.

Namera je da se stvore manji intimni prostori u kojima posmatrač može da se izoluje tj. separatiše od ostalih posetioca. Manje celine zapravo čine instalaciju velikih razmera.

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.