Vesti

Monografija i nova izložba Miše Mihajla Kravceva04.11.2019. 15:20


Izložba će biti otvorena u utorak 12. novembra 2019 u 20h, u prostoru bivšeg salona nameštaja Eurosalon Exlusive, Kralja Milana 1, na uglu sa Andrićevim vencem, odmah nadomak dvora. Izložba će trajati do 12 decembra.

 

Jedan od najplodonosnijih srpskih slikara, visoko rangiran na svetskom umetničkom tržištu, Miša Mihajlo Kravcev, ponovo izlaže u Beogradu!

Na izložbi koja će biti otvorena u utorak 12. novembra 2019 u 20h, u prostoru bivšeg salona nameštaja Eurosalon Exlusive, Kralja Milana 1, biće izloženo oko 50 ulja na platnu i 17 radova ostalih tehnika, poput skica, akvarela, crteža, manje poznatih javnosti.

Direktan povod za ovu izložbu je velika ilustrovana monografija sa delima ovog poznatog umetnika, neverovatne kreativne energije, čija se dela nalaze u raznim privatnim kolekcijama po svetu, koja će izaći u izdanju Derete. Urednik monografije je Aleksamdar Šurbatović, a tekstove u njoj potpisali su razni poznavaoci, pre svih Đorđo Graso, jedan od najuticajnijih evropskih likovnih kritičara i istoričara umetnosti i stalni selektor Venecijanskog bijenala, na čiji je poziv Miša izlagao u Milanu.
 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.