Vesti

Miljana Radojčić: Dress Code20.07.2017. 11:40


Izložba radova doktorskog umetničkog projekta autorke Miljane Radojčić pod nazivom, "Dress Code" - tranzicija emocije iz osećanja u oblik Izložba skulptura u tehnici mozaika. Otvaranje izložbe je u Galeriji FLU u ponedeljak, 24. jula 2017. godine, u 20h.

 



DRESS CODE
Tranzicija emocije iz osećanja u oblik -izložba skulptura u tehnici mozaika

Tema emocije i njeno  tumačenje ima univerzalnu poziciju u umetničkom stvaralaštvu. Ono što izdvaja ovaj doktorski projekat je tranzicija mozaika kao dvodimenzionalne forme u skulpturalni oblik. Drevna tehnika primenjivana od najranijih vremena, u ovom slučaju, izlazi u treću dimenziju u kojoj postaje haljina  koja tumači odredjenu emociju. Ova izložba predstavlja značajan iskorak u primeni mozaika i predstavi sublimiranog saznanja o emociji predstavljenoj u kombinovanom sklopu materijala, forme i mozaika.


Miljana Radojičić  je diplomirala na  FLU u Beogradu, odsek slikarstvo. Na istom Fakultetu je magistrirala na odseku zidnog slikarastva u klasi prof. Đ. Radlovića. Član je ULUS-a i ULUPUDS-a, u svojstvu samostalnog umetnika. Ima više ostvarenih samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Trenutno je na doktorskim studijama na FLU.

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.