Vesti

Dodirni, molim !18.02.2016. 11:05


Izložba bibliofilskih izdanja iz kolekcije Fakulteta primenjenih umetnosti iz Beograda. Gostujući deo izložbe: umetničke knjige iz kolekcije kolektiva ABBA (A Buncha Book Artists) sa Državnog univerziteta Arizone, Tempe (SAD).

 

Govore: Jugoslav Vlahović, redovni profesor FPU u penziji, Olivera Batajić Sretenović, docent na Odseku za grafiku knjige / FPU, Nikola Radosavljević, doktorand / FPU

 

U okviru izložbe  DODIRNI, MOLIM! / TOUCH, PLEASE! U četvrtak, 18. 2. U 19.00, U galeriji biće održano predavanje  na kome će prof. Jugoslav Vlahović, redovni profesor FPU u penziji, govoriti o začecima bibliofilije i pokretanju rada na knjigama na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu pod nadzorom pokojnog prof. Bogdana Kršića, grafičara. Biće reči o produkcionoj geneziovog žanra, kao i o njegovim likovnim svojstvima. Olivera Batajić Sretenović, docent na Odseku za grafiku knjige FPU, govoriće o upotrebi starih tehnika pri savremenoj izradi knjiga, o potencijalima različitih tehnologija, kao i o pokretanju radionica za izradu umetničkih knjiga na FPU. Nikola Radosavljević, doktorand FPU, govoriće o umetničkoj knjizi kao samostalnom grafičkom žanru, njenim mogućnostima i načinima komunikacije u različitim formama i likovnim svojstvima, s osvrtom na tendencije savremene umetničke scene u svetu.

 
Radno vreme Galerijie: svakog dana osim nedelje od 17.00 - 21.00

Ulaz slobodan

 

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.