Vesti

Dan otvorenih vrata u Salonu MSU03.06.2015. 11:25


U okviru izložbe “Prostori odstupanja”, Muzej savremene umetnosti organizuje Dan otvorenih vrata u petak, 5. juna u Salonu Muzeja savremene umetnosti (Pariska 14).

 

 

U periodu od 15 do 20 časova posetioci će imati mogućnost da direktno od Nemanje Lađića, jednog od umetnika koji učestvuje na izložbi, dobiju odgovore na pitanja o njegovim radovima predstavljenim u Salonu MSU, dok će u 19 časova umetnik održati prezentaciju o svom celokupnom radu.

Izlоžbа "Prostori odstupanja" prеdstаvlja аutоrе Anu Knežević, Nemanju Lađića i Marka Markovića kојi sе u svојој umеtničkој prаksi nа specifičan nаčin bаvе pојmоm prоstоrа. Rаzličitim pristupimа, koristeći medij crteža, svetlosno-zvučne instalacije i video rada, umеtnici prоblеmаtizuјu rеcеpciјu prоstоrа, njеgоvu strukturu, hоmоgеnоst i plаnоvе. Više o izložbi na sajtu MSU http://bit.ly/1KhQCjS

Na izložbi „Prostori odstupanja“ Nemanja Lađić je predstavljen sa dva video rada Pećina (2013) i Pad (2015).  Radovi su bazirani na svojevrsnom istraživanju granica ljudskog iskustva. Umetnik ispituje limite naše percepcije u razumevanju sveta i sveukupne stvarnosti. U fokusu njegovog stvaralaštva su analiza koncepta prostora i koncepta vremena, principi na osnovu kojih dolazi do njihovih promena, kao i međusobna uslovljenost i relacije.



Ovo je drugi u seriji susreta sa umetnicima koji su predstavljeni na izložbi u Salonu MSU. Nakon susreta sa Anom Knežević i Nemanjom Lađićem, publika će imati priliku da se druži i sa Markom Markovićem. Izložba "Prostori odstupanja", kustoskinje Žakline Ratković, otvorena je do 28. juna 2015. gоdinе, svakog dana od 12 do 20 časova, osim utorkom.

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.