Vesti

Boris Erg: Trag u vodi21.09.2017. 10:25


U okviru manifestacije Dani evropske baštine, izložba fotografija "Trag u vodi" Borisa Erga biće otvorena u petak, 22. septembra u 15 sati u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka (Rige od Fere 4, Beograd).

 

Na otvaranju će govoriti dr Vuk Vukićević, direktor Zavoda, i Dejan Zagorac, istraživač Zavoda.

Ministarstvo kulture i informisanja, kao koordinator programa Dana evropske baštine u Republici Srbiji, odlučilo je da ovogodišnja tema manifestacije bude „Nasleđe i priroda: lepeza mogućnosti“.
 
"U centru pažnje izložbe su čovek i njegova životna sredina. U ovoj delikatno satkanoj mreži čovek je na brojne načine povezan sa prirodom koristeći je i neretko oblikujući prema svojim potrebama. Istovremeno, priroda utiče na nas formirajući naše načine života i običaje. Voda i život uz reku se pojavljuju kao centralni elementi u složenoj igri odnosa između prirode i čoveka", objašnjava Boris Erg temu svoje predstojeće izložbe u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka.

Erg se profesionalno bavi zaštitom prirode preko petnaest godina. Radio je sa nevladinim, vladinim i međunarodnim organizacijama u zemlji i regionu. Trenutno je direktor regionalne kancelarije Međunarodne unije za zaštitu prirode (IUCN) za istočnu Evropu i centralnu Aziju. Živi u Beogradu sa suprugom Duškom.

Radno vreme Galerije: radnim danima od 10 do 16 časova
Tel: 2637 565, 2638 081

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.