Vesti

Velika novogodišnja izložba u DivArtu07.12.2021. 09:20


Velika novogodišnja izložba naših savremenih slikara u DivArtu. Izložba traje od 8. - 17. decembra 2021.

 

 

Galerija „Atelier DivArt“ već tradicionalno predstavlja novogodišnju izložbu naših savremenih slikara, kako članova udruženja DivArt, tako i onih koji su se publici predstavili izložbama u galeriji u prethodnom periodu. Izložbu čine uzbudljiva ostvarenja mladih umetnika koji prate svetske tendencije stvaralaštva. Svi naši slikari u kontinuitetu stvaraju, izlažu, ostvaruju rezultate i privlače pažnju publike, kritike i stručnih krugova. Njihova dela nalaze se u brojnim javnim i privatnim kolekcijama u zemlji i inostranstvu. Na izložbi će biti preko 150 radova i 90 umetnika.



Predstavljamo umetnike: Isidoru Ivanović, osnivača udruženja, Biljanu Vuković, Marka Kusmuka, Vladimira Lalića, Dragana Zdravković, Anu Golović, Milu Gvardiol, Petra Mošića, Vesnu Opavsky, Aleksandra M. Lulića, Ivana Kocića, Jovanku Mladenović, Aleksandru Kokotović, Biserku Petrović, Sanju Tomašević, Denisa Dimovskog, Anu Marković, Anu Zdravković, Bartula Dragana, Sanju Sremac, Hadži Branka Nikitovića, Unu Novosel, Jagodu Micović, Gocu Belić, Rajka Karišića, Mariju Zdravković, Ivanu Nasteski, Radojku Samardžiju, Tamaru Cvetić, Šanu Kulić, Slađanu Marinković, Anu Zarubicu, Nevenu Mišković, Ivanu Radovanović, Mihajla Vojnovića. Tu su i umetnici s kojima smo sarađivali 2020. i 2021. godine: Zoran Ignjatović, Ivana Marić, Tamara Nedeljković Vukša, Jovana Jarebica, Milena Kulić, Ana Miljković, Marko Prešić, Bojana Savić, Milena i Jelena Vitorović, Jovana Dimitrijević, Marija Nikolić, Jelena Manić, Teodora Stojanović, Vladimir Milanović...
Kuriozitet izložbe je popust od 10% na kupovinu izloženih radova sve do kraja januara 2022. godine. Pored slika, crteža, grafika, fotografija, skulptura i umetničkih objekata poseban segment izložbe predstavlja izbor unikatnih predmeta primenjene umetnosti.

Svečanog otvaranja neće biti, galerija radi od 12 do 20h od ponedeljka do petka, ulaz je slobodan. Verujemo da ćete provesti prijatno vreme prilikom posete!


Udruženje umetnika DivArt osnovano je 2010. godine i okuplja preko 80 diplomiranih likovnih umetnika različitih generacija. Naši članovi ostvaruju značajne rezultate, stvaraju i izlažu u kontinuitetu, a njihova dela se nalaze u brojnim domaćim i stranim kolekcijama kako javnim tako i privatnim. Galeriju Atelier DivArt osnovana je 2019. godine kako bi umetnici udruženja mogli da predstave i plasiraju svoje stvaralaštvo. Danas je kroz delatnost galerije broj članova proširen, i stalno raste. Galeriju vode Isidora Ivanović osnivač i zastupnik udruženja, akademska slikarka i Denis Dimovski, akademski vajar. Umetničk savet čalerije čine: Biljana Vuković, profesorka FLU u penziji, Slavica Obradinović istoričarka umetnosti i kustos galerije, Maja Živanović likovni kritičar i novinar, Melisa Poter profesorka umetnosti na univerzitetu u Čikagu i Isidora Ivanović akademski slikar.

Galerija DivArt se nalazi na Кosančićevom vencu 3, tradicionalnom mestu okupljanja slikara još od vremena Кirila Кutlika i njegove prve slikarske škole u Beogradu i Srbiji osnovane 1895. godine. U blizini je Rektorata umetnosti, FLU, FPU, Fakulteta umetnosti SPC i brojnih galerija. Galerija DivArt je održala kontinuitet izlaganja tokom pandemije i zabrana okupljanja pokretanjem onlajn virtuelnih izložbi, a kada su uslovi to dozvolili nastavlja sa izlaganjem u realnom prostoru. Od otvaranja marta 2019. organizovano je preko 25 samostalnih izložbi gde je predstavljeno preko 30 umetnika i 6 grupnih izložbi gde je ukupno predstavljeno više od 500 umetnika iz Srbije i regiona (Makedonija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora). Raspisani su konkursi za grupne izložbe koje su podržala stručna udruženja ULUS i ULUPUDS. Na konkurse se do sada prijavljivalo preko 1000 umetnika (po konkursu oko 150 umetnika), od kojih je stručni umetnički savet odabrao više od 500 umetnika. Dodeljivane su i nagrade na osnovu kojih su organizovane samostalne izložbe.

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.