Vesti

Varoški salon24.12.2018. 10:05


Poziv da u sredu, 26. decembra 2018. godine u 18 časova u Rančićevoj kući, galerijskom prostoru Centra za kulturu Grocka, prisustvujete otvaranju novogodišnje prodajne izložbe likovne i primenjene umetnosti pod nazivom „Varoški salon“.

 

Postavka obuhvata radove likovnih i primenjenih umetnika, kao i odabranih neakademskih stvaralaca i zanatlija, a osmišljena je u prazničnom duhu radosti i darivanja u galeriji starog varoškog doma Grocke. Izložba kao vid podrške umetnicima i stvaralaštvu, pruža mogućnost posetiocima i publici da sebe i svoje drage osobe počaste unikatnim predmetom ili detaljem, radom slikara, vajara, umetničkog zanatlije. „Varoški salon“ ove godine izlaže radove u tehnikama akvarel, grafika, digitalna grafika, pastel, ulje na platnu, fotografija, zatim nakit od srebra i bakra ručne izrade, tematski izrađene drvene igračke, unikatne odevne detalje...


*Rančićeva kuća u Grockoj, spomenik kulture od velikog značaja za Republiku, danas je i galerijski prostor Centra za kulturu Grocka, ustanove kulture gradske opštine Grocka. Izgrađena je krajem 18. veka kao porodični varoški dom, čija se toplina narodnog neimarstva po meri čoveka reflektuje i u 21. vek.

 

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.