Vesti

Vanredna rasprodaja umetnosti18.05.2020. 11:20


Usled posledica koje je prouzrokovala pandemija virusa COVID-19, tim Šok zadruge organizuje VANREDNU RASPRODAJU UMETNOSTI sa ciljem podrške lokalne umetničke scene i sopstvenih galerijskih aktivnosti.

 

Ljubitelje umetnosti pozivamo da se u centralnoj galeriji Šok zadruge (Zmaj Jovina br. 22, Novi Sad) upoznaju sa umetničkim delima preko 30 autora i autorki, dok smo zainteresovanima koji fizički ne mogu da posete galeriju, priredili kataloge umetničkih dela i digitalnih printova u PDF formatu. Kako smo delikatnosti situacije svesni, pozivamo Vas da se prilikom posete VANREDNE RASPRODAJE UMETOSTI pridržavate propisanih bezbednosnih mera i da u galeriju ulazite sa zaštitnim maskama i rukavicama.

Proglašenje vanrednog stanja praćeno restriktivnim merama promenilo je način funkcionisanja svih kulturnih institucija i radnika u kulturi. Bez obzira na zvanično ukidanje vanrednog stanja, situacija u kulturi ostaje vanredna posebno usled sporih mera instuticija zaduženih za kulturu i umetnost.

Tim povodom, a svesni finansijskog disbalansa, imate priliku da kupite umetničke radove prema vandrednim cenama i da time podržite budući rad i angažman umetnica/ka koje galerija zastupa.

Za one malo ambicioznije, galerija predstavlja umetnike na globalnoj platformi Artsy, na kojoj možete pogledati selektovane radove i upoznati se sa radnom biografijom njihovih autorki/autora:
https://www.artsy.net/sok-galerija/artists

Očekujemo Vas uz poruku da SAMO ZADRUGARSTVO MOŽE SPASITI SVET OD KATASTROFE!


17-31.5.2020.
*radno vreme galerije: utorak-subota, 14-18h*

Tim Šok zadruge

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.