Vesti

U susret Svetom Savi - izložba Likovne radionice za decu22.01.2019. 11:05


Pozivamo vas na otvaranje izložbe „U susret Svetom Savi“ - Likovne radionice za decu u četvrtak 24. januara 2019. u 19 časova u Galeriji Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka.

 

U prostoru Zavoda u kreativnoj atmosferi, jednom nedeljno, odvijaju se Likovne radionice za decu. Na njima se podstiče kreativnost, neguje dečiji likovni izraz, razvija osećaj za lepo i senzibiltet svakog deteta, ali i osećaj za timski rad i prijateljstvo.
Tokom izložbe dečijih radova publika će imati priliku da pogleda oko dvadeset panoa sa različitim likovnim tehnikama, kao i radove iz oblasti primenjenih umetnosti (crteže u olovci, flomasteru, pastelu;  slike u temperi, akvarelu, zatim kolaže od papira, tkanina, lišća, mozaike od pečata krompira, ramove za slike, posude od papir mašea, upotrebne i dekorativne predmete od gline...).
Polaznici ove radionice su mali kreativci, radoznali stvaraoci, mali vešti umetnici. Atmosfera na radionicama je radna i vesela, i uz sugestije i korekture, deca su u prilici da savladaju  različite tehnike iz oblasti likovne i primenjene umetnosti. Voditelji radionice su: Marko Vukša, akademski vajar, profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti i Tamara Nedeljković Vukša, akademski umetnik i dipl. likovni pedagog.
 
Program otvaranja izložbe:
 
četvrtak 24.januar 2019. u 19 časova;
 
pozdravna reč u ime Zavoda – dr Vuk Vukićević, direktor Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka;
pozdravna reč u ime Likovne radionice za decu– Marko Vukša, voditelj radionice i prof.na Fakultetu primenjenih umetnosti.
 
Vođenje kroz izložbu:
Petra Pavlović i Saša Labudović, polaznice Likovne radionice.
 
Muzički program:
Relja Stepanović i Ida Rikanović, polaznici Likovne radionice.
 
19. 30 - 20. 00 časova, koktel i mini radionica u klubu Zavoda.

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.