Vesti

Tvoje priče15.01.2019. 13:45


U prostranim galerijama velikih muzeja, čuvaju se i izlažu uglavnom reprezentativna umetnička dela, biseri velikana, nosioci velikih priča koje su menjale tokove istorije i umetnosti.

 

Stalna postavka Narodnog muzeja u Beogradu je svakako prostor sa izuzetnim brojem odabranih eksponata od posebnog značaja za umetnost, kulturu i prošlost Srbije.

U novim neprekidnim dijalozima sa prošlošću stigli smo do upitanosti o tome - nisu li velike priče nastajale od malih, ličnih priča, neretko neverovatnih i dramatičnih? Neke od njih su neponovljive, a druge prepoznatljive, ali ono što je sigurno je da za nekoga imaju izuzetnu vrednost.

Upravo sa tim u vezi smo tokom proteklih meseci pozivali posetioce muzeja da podele njima značajne priče, i da u Narodnom muzeju predstavimo predmet koji svedoči o nekom njima posebno značajom događaju, ličnosti ili uspomeni koja je obeležila život. Formirana je celina od nekoliko desetina 3D skeniranih predmeta iza kojih se kriju najrazličitije lične priče.

U petak, 18. januara u 13 časova predstavićemo Tvoje priče tako što su  predmeti posetilavca povezani sa eksponatima stalne postavke Narodnog muzeja, otvarajući prostor za istraživanje relacija „velikih“ i „malih“ priča. Svečanost je otvorena za javnost uz mogućnost upoznavanja i druženja sa posetocima čije su se priče našle u postavci Narodnog muzeja.

 

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.