Vesti

O arhitekturi 2022 / filozofija arhitekture30.11.2022. 10:55


U petak, 2. decembra 2022. godine u 18:30, u Galeriji nauke i tehnike SANU biće otvorena deseta interdisciplinarna međunarodna izložba „O arhitekturi 2022 / filozofija arhitekture“.

 

Izložba radova se tematski nadovezuje na istoimenu konferenciju i zamišljena je kao finalni događaj i zaokruženje programske celine dešavanja sa temom „O arhitekturi“ koje je organizovao STRAND za 2022. godinu.



Ovogodišnja međunarodna izložba i konferencija prate sledeće tematske blokove: Fenomenologija arhitekture, Arhitektura naspram umetnosti, Tehnologija i arhitektura, Arhitektura i novi mediji.

Postavka u Galeriji nauke i tehnike prati tematske celine putem umetničkog crteža, projekata, fotografije i dizajn proizvoda, i obuhvata 46 radova brojnih autora i timova iz više zemalja.



Poseban segment izložbe predstavljaju rezultati radionice „Novi urbani život sobe“, koji se odnosi na drugačije doživljavanje naših intimnih, domaćih prostora u periodu nakon pandemije. Koncept radionice je razvio arhitekta iz Madrida, Manuel Collado Arpia, i ona je održana u tri paralelne sesije u Sarajevu, Kragujevcu i Beogradu, uz podršku brojnih institucija.



Međunarodni žiri izložbe čine: Elif Ayiter (Turska), Nora Lefa (Grčka), Vladimir Milenković  (Srbija) ,Venetia Tsakalidou (Grčka) i  Renate Weissenböck (Austrija).



Na svečanom otvaranju u Galeriji nauke i tehnike SANU govoriće: akademik Zoran Petrović, prof. Ružica Bogdanović, prof. Vladimir Milenković i prof. Zoran Abadić.



Izložba u Galeriji nauke i tehnike SANU traje do 17. decembra 2022. godine.

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.