Vesti

Koloplet - lokalno/globalno21.05.2012. 12:55


“KOLOPLET – lokalno/globalno” je podnaslov najnovijeg dešavanja pod nazivom GRRR!Program, nastalog saradnjom Kulturnog centra Pančeva i Saše Rakezića.

 

U  subotu 26.05. 2012., sa početkom u 19h, u prostoru  Elektrika (Vojvode Radomira Putnika 7, Pančevo) će gostovati Damjana Mraović-O’Hare, predavač sa univerziteta Case Western Reserve, u Klivlendu. Tema razgovora sa Mraović-O’Hare je način na koji je savremeni strip iz naše sredine percipiran van granica zemlje, a jedan od povoda je i konferencija koja je janura 2012. održana u Sijetlu, u organizaciji MLA (Modern Language Association), na temu "Priče u slikama prepričavaju istoriju: Srbija i Bosna".


U nameri da nastavi sa promocijom aktivnosti koje dolaze van "kruga dvojke", GRRR!Program predstavlja trineasti broj kraljevačkog fanzina Antidepresiv, nastao nakon strip radionice u Kraljevu, koja je trajala od septembra do decembra 2011. godine.  Na kraju ali ne i poslednje, koncert će održati Kodagain - u pitanju je muzički projekat Saše Zorića,  koji još od kraja sedamdesetih kreira muziku u svom rodnom Knjaževcu, ostvarujući tokom poslednjih desetak godina saradnju sa značajnim krugovima kreativaca iz inostranstva, uprkos opskurnom statusu u rodnoj Srbiji.

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.