Vesti

Izložba studentskih radova Fakulteta savremenih umetnosti28.11.2022. 10:20


Utorak, 29. novembar u 19.00 Galerija SKC Beograd (ponedeljak - petak 8.00 – 20.00; subota 8.00 - 15.00) Izložba studentskih radova Fakulteta savremenih umetnosti

 

Studenti master i doktorskih studija Likovnih umetnosti Fakulteta savremenih umetnosti predstavljaju se radovima višemedijskog karaktera. Oni  u svom umetničkom izrazu pokazuju visok stepen individualnosti i sklonost ka umetničkom eksperimentu što za rezultat ima radove koji su realizovani u različitim medijima i materijalima. Tematska opredeljenost studenata proističe iz ličnih interesovanja i afiniteta.
Pavle Jovović kroz video rad „Form and abandon“, vizualizuje motive i likove slovenske mitologije, razvija narativ kroz video rad koji je na granici između filma i video arta. Pored video projekcije postavku čine kostimi koji su korišćeni pri snimanju filma, osamostaljeni kao posebni umetnički predmeti.
Andrea Suntulić bavi se likovnim istraživanjem mikrosveta, mikroorganizama. Koristi različite materijale i tehnike: konac, platno, epoksit smolu. Crtež koji je realizovan kao preplet raznobojnog konca izliva slojevito u epoksit smoli, čime dobija slojevit crtež u prostoru.
Katarina Popović istražuje samu formu kroz niz segmenata koje spaja u  keramički pano. Savijena forma se ponavlja, sa izmenama – repeticija sa varijacijom. Rad uključuje svetlo kao posebno značajan element kojim se ostvaruje zanimljiv ritam svetla i senke.
Jelena Matijašević  predstavlja video instalaciju  „Kolevka“. Rad se sastoji od dve projekcije, jedne na zidu, druge na vodi (staklena posuda sa vodom) . Ideju kolevke studentkinja istražuje kroz pokret, kroz koji dočarava osećaj sigurnosti, utočišta. U postavku unosi vodu kao element koji je kolevka života uopšte.
Filip Ristić serijom fotografija „Tužice“  beleži slike iz života jednog grada, nekadašnjeg Titovog Užica.

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.