Vesti

Galerija 73 gost 13. Festivala srpske kulture u Puli27.09.2021. 12:00


U sklopu 13. Festivala srpske kulture u Istri narednog vikenda biće održani "Dani rusko-srpskog prijateljstva. Projekat je plod višegodišnje saradnje Galerije `73 iz Beograda i SKUCa iz Pule.

 

U sklopu 13. Festivala srpske kulture u Istri narednog vikenda biće održani "Dani rusko-srpskog prijateljstva. Projekat je plod višegodišnje saradnje Galerije `73 iz Beograda i SKUCa iz Pule, a ove godine posvećen je tradicionalnom prijateljstvu dva naroda, uoči obeležavanja 20. oktobra i oslobođenja Beograda.


Program će biti svečano otvoren u petak 01.10.21. u 20.00 časova u Galeriji SKUC-a, samostalnom izložbom  "Druge obale" akademske slikarke Sofije Ječine, koja poslednje tri godine živi i stvara u Beogradu.


Dani rusko-srpskog prijateljstva nastavljaju se u subotu 02.10.2021. g. u 19.00 časova, projekcijom dokumentarnog filma o Sofiji Ječini, autora i producenta Miroslava-Bate Petrovića, a nakon završetka projekcije, Sofija ječina predstaviće svoju knjigu "Beograd u plavom" svojevrsnu monografiju sa njenim slikama i literalnim tekstovima.

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.