Vesti

Dve izložbe slikara amatera18.10.2021. 08:25


U petak, 22. oktobra 2021. godine, u periodu od 15 do 19 časova u Narodnom muzeju Zrenjanin biće održano otvaranje dve izložbe slikara amatera - XXII Zrenjaninski susret slikara u Malom salonu i XVII izložba minijatura Zrno u Holu.

 

 

Na konkurs ovogodišnjeg Zrenjaninskog susreta slikara odazvalo se 70 autora sa 97 radova. Učesnici ove izložbe su slikari amateri iz Sombora, Novog Sada, Pančeva, Kladova, Smederevske Palanke, Loznice, Sremske Kamenice, Beograda i Zrenjanina. Selektor je akademski slikar iz Zrenjanina, Aleksandar Kačar, koji će dodeliti dve nagrade za slikarstvo i 10 pohvala. Uvek su posebno zanimljivi mladi autori koji se uključuju u svet umetnosti, donose nove poglede i vode nas u svoj svet umetnosti i budućnosti, ali ne zaostaju i ne ostaju bez posebne pohvale ni stariji učesnici - nastariji učesnik ovogodišnje izložbe, sa svojih 90 godina, svima može poslužiti kao inspiracija.

Paralelno, u Holu Narodnog muzeja Zrenjanin biće predstavljena 83 rada 45 autora u okviru XVII izložbe minijatura Zrno. Autori dolaze iz više gradova, a najboljima će biti dodeljene tri nagrade i 6 pohvala, koje će takođe odrediti akademski slikar Aleksandar Kačar.

Izložbe organizuje ULAZ (Udruženje slikar amatera Zrenjanin) uz podršku Narodnog muzeja Zrenjanin, a obe postavke će trajati do 29. oktobra 2021. godine.

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.