Vesti

Dragan Strunjaš: Instarchitect#Belgrade14.06.2017. 12:40


Samostalnoa izložbi arhitekte Dragana Strunjaša " Instarchitect# Belgrade", 16-23 jun svakim danom od 16-20h, otvaranje u petak 16. juna 2017. u 19h. Magacin u Kraljevica Marka, Kraljevića Marka 4, Savamala-Beograd.

 

Instarchitect#Belgrade je digitalna instalacija sačinjena od fotografija koje na performativan način ispituju arhitekturu i umetnost u kontekstu savremenog društva kroz prikaz Beograda. Izložba je reakcija na "instagram doživljaj grada" i postavlja pitanje umetničkog koncepta i umetničkog dela; kada se "konceptualni” profili sagledaju kao izložbe, oni imaju nebrojeno veći broj pregleda, poseta, reakcija publike. Fotografije govore o Beogradu, kulturno-istorijskim spomenicima, arhitekturi i arhitekti. Ispituju odnose izmedju ljudi i arhitektonskih objekata ; o kome u stvari govore fotografije? Umetnik grad dožvljava kao živo biće. Arhitektura je često predmet divljenja i "portreti" arhitektonskih objekata su vrlo često zvezde fotografija na društvenim mrežama. Čak i ako zgrade doživimo kao ljude, postavlja se pitanje ko su veće zvezde na fotografijama kada slike stvarnih lica uvek dobijaju mnogo više reakcija? Kustos izložbe je Zara Audielo.



"Crossroads" je performans koji ispituje odnose između pojedinaca i masa u urbanom okruženju i kako arhitektura i urbanizam definišu kretanje i ponašanje ljudi. Performans ispituje šta je sa onima koji se ne povinuju masi. Izveden je uživo u okviru 4. Online Performance Art Festivala.


Dragan Strunjaš je arhitekta iz Beograda. Njegov fokus je na savremenim problemima gradova i društva, njihovoj interakciji i vizuelnom istraživanju interpretacija i prezentacije arhitekture, u odnosu sa čovekom, grad posmatra kao živo biće. Učestvovao je na izložbama i festivalima u Srbiji, Hrvatskoj, BiH, Nemačkoj, Italiji. (http:// draganstrunjas.weebly.com/)

Projekat se može pratiti i nakon izložbe na @instaaarchitect

 

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.