Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Cuca Sokić u Vršcu

Izložba slika Ljubice Cuce Sokić održaće se u galeriji Kulturnog centra Vršac, Sterijina 62, od 9. do 17. decembra. Izložba se otvara u 20h, a otvoriće je istoričar umetnosti Irina Subotić.

 


Kulturni centar Vršac u saradnji sa Muzejom savremene umetnosti Vojvodine i galerijom "Rima" iz Kragujevca organizuje Izložbu radova Ljubice Cuce Sokić, izbor iz privatne kolekcije Aleksandra Milojevića. Radi se o delima koja je javnost retko imala priliku da vidi. Izložba u Vršcu ima poseban značaj jer se njome nezvanično, ali i svečano, obeležava datum rođenja naše eminentne umetnice.


Elegije Ljubice Cuce Sokić (Irina Subotić)


"Svaka izložba Ljubice Cuce Sokić je praznik naše kulture. A o ovoj vršačkoj izložbi imamo pravo da govorimo kao o posebnom događaju jer se njome nezvanično, ali profesionalno, isto koliko i prijateljski i svečano obeležava jedan veliki datum: 9. decembar 1914, datum rođenja naše eminentne umetnice. Cucine radove prikazane na ovoj izložbi odlikuje jedna posebnost: radi se o delima koja su retko pružena javnosti na uvid jer pripadaju njenim privatnim kolekcionarima a njih je u našoj sredini mnogo. Međutim, činjenica je da je priređivanje jedne takve izložbe pravi poduhvat. Zato je praznik još veći" nastavak teksta Irine Subotić..


 


Datum objavljivanja: 05.12.2008.