Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Cuca Sokić u Kragujevcu

Izložba slika Ljubice Cuce Sokić održaće se u galeriji Rima u Kragujevcu, od 26. februara do 5. marta. Izložba se otvara u 19h, a otvoriće je istoričar umetnosti Irina Subotić.


 


Na izložbi nedavno preminule slikarke biće predstavljeno 26 radova nastalih u periodu od 1939. do devedesetih godina prošlog veka. Na taj način kragujevačka publika biće u prilici da vidi celokupan presek Cucinog slikarstva.



Elegije Ljubice Cuce Sokić (predgovor iz kataloga, Irina Subotić)



"Svaka izložba Ljubice Cuce Sokić je praznik naše kulture. A o ovoj vršačkoj izložbi imamo pravo da govorimo kao o posebnom događaju jer se njome nezvanično, ali profesionalno, isto koliko i prijateljski i svečano obeležava jedan veliki datum: 9. decembar 1914, datum rođenja naše eminentne umetnice. Cucine radove prikazane na ovoj izložbi odlikuje jedna posebnost: radi se o delima koja su retko pružena javnosti na uvid jer pripadaju njenim privatnim kolekcionarima a njih je u našoj sredini mnogo. Međutim, činjenica je da je priređivanje jedne takve izložbe pravi poduhvat. Zato je praznik još veći" nastavak teksta Irine Subotić...


Galerija Rima

Branka Radičevića 20

34000 Kragujevac


 



Datum objavljivanja: 24.02.2009.