Aktuelno

Petar Mošić: Pogledi
03.09.2019. - 15.10.2019.

Petar Mošić: Pogledi


Otvaranje izložbe slika i crteža Petra Mošića koji će biti predstavljeni publici 3. septembra na izložbi pod nazivom “Pogledi” u galeriji NLB banke, Novi Beograd u 19 časova. Izložba će biti otvorena do 15. oktobra 2019. godine.

 

PETAR MOŠIĆ - POGLEDI

Prikazani portreti na slikama i crtežima koji će biti predstavljeni publici 3. septembra na izložbi pod nazivom “Pogledi” u galeriji NLB banke na N. Beogradu i njihovi pogledi sa svojim simboličkim naznakama ukazuju na problematičan položaj individue i na suštinski važne teme koje se odnose na neutemeljene vrednosti modernog društva, gde se polako gubi ideja o tome šta je dobro, a šta loše, ali i doprinose onom aspektu likovnih umetnosti koje je društveno angažovano, kao oblik kritičkog odgovora na svet u kome živimo.


Petar Mošić (1981, Beograd) završio je doktorske umetničke studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, pod mentorstvom prof. Anđelke Bojović. Ovaj mladi umetnik višestruko je nagrađivan za osobeni, publici i kritici sada već prepoznatljiv stil. Jedna od značajnijih nagrada jeste Zlatna paleta sa Prolećne izložbe ULUS-a (2016). Radovi Petra Mošića nalaze se u brojnim privatnim i javnim kolekcijama u zemlji i inostranstvu, ali krase i nekoliko javnih beogradskih zgrada, u vidu murala. Glo’Art fondacija proglasila ga je 2019. godine za jednog od najuspešnjih mladih umetnika koji su gostovali na ovoj međunarodnoj rezidenciji. Živi i stvara u Beogradu.

 

objavljeno22.08.2019.

Pretraga




Prijava na mail listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.