Aktuelno

Nemanja Vučković: Emotivni potez
18.02.2022. - 28.02.2022.

Nemanja Vučković: Emotivni potez


Samostalna izložba slika autora Nemanje Vučkovića, pod nazivom, “Emotivni potez”, Ruski centar za nauku i kulturu “Ruski dom” Kraljice Natalije 33, Beograd Svečano otvaranje: 18. februar od 18 časova

 

Svečano otvaranje izložbe Nemanje Vučkovića pod nazivom “Emotivni potez”, na kojoj će biti predstavljena dela iz ciklusa nastalih od 2020. do 2022. godine. Umetnikov već prepoznatljiv likovni jezik i estetika apstraktnog ekspesionizma ističu dinamičnost i vibrantnost kolorističkog ansambla ali i kompozitno-strukturalnu inovativnost koja obeležava radove inspirisane prirodom i njenim zakonima.


Na ovoj manifestaciji Ruski dom poziva i eminentne ustanove i pojedince koji su aktivni u sferi kulture. Ovu manifestaciju u Ruskom domu podrzava Ambasada Rusije, tako da je sigurno prisustvo atašea za kulture ambasade Ruske Federacije.

“Nemanja Vučković pomera granice ekspresivne apstrakcije, sa fokusom na potez i boju. Izložbom dominiraju velika platna na kojima Vučković koristeći kontrolisane vertikalne poteze četkom u kombinaciji sa labavijim i opuštenijim stilom, stvara izuzetan osećaj pokreta. To su veliki, smeli potezi koji se ne odnose jasno na pojavnu prirodu stvari, već na dublju emociju postojanja koja isplivava na površinu. Boja je tema, ona je simbol, a potezi daju život radovima. Prisutan je koncept širenja izvan ravni platna, što mu omogućava da produži potez i stvori dinamičnu atmosferu.”

Kustos izložbe: Marija Milošević Direktor galerije Art for All

Radno vreme Galerije Ruskog doma: ponedeljak-petak: 09:30 – 20:00h

subota-nedelja: 10:00- 14:00


Trajanje izložbe: 18. februar – 28. februar 2022.

 

 

objavljeno16.02.2022.

Pretraga




Prijava na mail listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.