Aktuelno

Natalia Kiš: Granice prostora
02.03.2020. - 13.03.2020.

Natalia Kiš: Granice prostora


U ponedeljak, 2. marta, u 20 časova, u Galeriji SULUV biće otvorena izložba grafika Natalie Kiš pod nazivom Granice prostora. Izložba će trajati do 13. marta 2020.

 

Prostor, kao objektivnu stvarnost u kojoj se sadrži materijalni svet, možemo da smatramo i kao jedno neispunjeno polje. To prazno polje kad krenemo da koristimo i ispunimo ga našim sećanjima i iskustvom, ono dobija značenje i postaje mesto. Svaki prostor ima svoj uticaj, vibraciju i zvuk. Iako postoji neka stvarnost, svi interpretiramo ta obeležja na svoj način, jer svako od nas daje drugačije značenje i važnost određenim stvarima. Svakim ulaskom u novi prostor čovek dobija novi doživljalj, neku vrstu novog iskustva. Kada u taj nepoznati prostor unesemo svoja postojeća iskustva i sećanja, koja smo sakupili na prethodnim mestima, taj novi prostor postane mesto. Ovo funkcioniše i obrnuto. Ako se vraćamo na već poznato mesto sa novim iskustvima, i te nove doživljalje ugradjujemo u već poznato, i tada se može reći da renoviramo i nadograđujemo stara mesta.
 
Autorka
 

 
Natalia Kiš je rođena u Novom Sadu 1994. godine. Završila je gimnaziju za talentovane učenike sa domom Boljai u Senti, smer likovni tehničar. Osnovne studije na odseku za grafiku Akademije umetnosti u Novom Sadu završila je 2018. godine u klasi profesora Aleksandra Botića. Trenutno je student master akademskih studija grafike na istoj Akademiji kod istog profesora. Dobitnica je glavne nagrade na konkursu plakata Love your body u SAD, Godišnje nagrade departmana likovnih umetnosti za najuspešniji umetnički rad iz umetničke discipline grafika i pohvale na 2. Međunarodnom Bijenalu radova na papiru u Prijedoru. Izlagala je na većem broju kolektivnih izložbi i učestvovala je na više umetničkih kolonija.
 
https://www.instagram.com/kisnatalia_/

 

objavljeno25.02.2020.

Pretraga




Prijava na mail listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.