Aktuelno

Dragosavljević & Stipić Dudwarszky & Đorđević: Egzil
15.11.2019. - 27.11.2019.

Dragosavljević & Stipić Dudwarszky & Đorđević: Egzil


Otvaranje izložbe "Egzil" autora: Ivane Dragosavljević, Stipić Dudwarszky Dušana i Katarine Đorđević koje će se održati u Galeriji FLU (Knez Mihailova 53, Beograd) u petak, 15. novembra 2019. godine, u 19č. Izložba će trajati do 27. novembra 2019. godine.





Izložba Egzil okuplja grupu umetnika oko ideje predstavljanja konstantnog ljudskog napora, da se u različitim nedaćama i neuslovima stvara, i tako zadovoljava nužna stvaralačko-hroničarska potreba. Rekonstruisanjem ličnih sećanja i uspomena, dela prikazuju direktnu konfrontaciju sa prošlošću. Predstavljeni radovi su zapisi, ožiljci koji svedoče o protoku vremena. Svojim apstraktnim predstavama, umetnici žele da ukažu na snagu mikrokosmosa u celovitosti makrokosmosa u kome svaka individua bivstvuje.

 

Deo izložbene postavke čine inserti iz filma Linija života reditelja Darka Bajića, za koji su, povodom njegove premijere u Kombank Dvorani u Beogradu, 2019. godine, autori Ivana Dragosavljević, Stipić Dudwarszky Dušan i Nevena Petrović (student master akademskih studija na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu), kreirali plakat. Film i plakat posvećeni su životu i delu Miloša Bajića, slikara i profesora Fakulteta likovnih umetnosti. Autori izložbe su bivši i sadašnji studenti iz klase dr um. Vesne Knežević, redovnog profesora FLU.

 

Ivana Dragosavljević, master likovni umetnik – slikar (1994, Beograd)

ivana.dragosavljevic94@gmail.com

 

Stipić Dudwarszky Dušan, student doktorskih akademskih studija (1996, Beograd)

dudwarszky@gmail.com

 

Katarina Đorđević, student doktorskih akademskih studija (1994, Bor)

gingerbread1927@gmail.com

 

Zahvaljujemo na pomoći oko realizovanja izložbe: Jesenki Bajić, Darku Bajiću i Darji Bajić.

objavljeno14.11.2019.

Pretraga




Prijava na mail listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.