Aktuelno

Dizajn enterijera i arhitektonskih sklopova, izložba fotografija
26.02.2020. - 10.03.2020.

Dizajn enterijera i arhitektonskih sklopova, izložba fotografija


Sreda, 26. februar u 19h. galerija SKC Novi Beograd, Sanja Drvenica, Ivana Pavlović, Jelena Atanasijević: Dizajn enterijera i arhitektonskih sklopova, izložba fotografija

 

 

Dr Jelena V. Atanasijević (1972) diplomirala je i magistrirala na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu. Godine 2009. odbranila doktorsku disertaciju. Na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu zaposlena je kao vanredni profesor.
Mr Sanja Drvenica (1966) diplomirala je i magistrirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu na odseku unutrašnje arhitekture. Vanredni profesor na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu.
Dr um Ivana Pavlović (1979) diplomirala je na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Završila je magistarske i doktorske studije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu zaposlena je kao vanredni profesor.
„Prikazana arhitektonska rešenja i detalji enterijera sve tri autorke na poseban način ukazuju na estetski kvalitet u rešavanju prostora. Lični rukopis autora je prisutan uz primenu jasnih funkcionalnih formi arhitektonskih sklopova. Svaki autor kroz svoju estetiku i kriterijume razrešava različite elemente prostora i struktura uobličavajući sve podsisteme arhitektonskih sklopova u sinhron plan jedinstvene sheme.“ ( J. A.)

 



 

objavljeno25.02.2020.

Pretraga




Prijava na mail listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.