Vesti

Yugodrom: izložba Yugotip12.06.2014. 10:55


Velika galerija KC Grada poziva sve jugofile da se okupe 30. juna na specijalnoj izložbi koju će nam prirediti kreativni tim čuvenog bloga Yugodrom: Milena Savić i Vladimir Crvenković.

 

Ukoliko niste čuli za ovaj blog, ukoliko niste doživeli i bili svedok audio-vizuelnih nadražaja socijalističke Jugoslavije, za Vas će ova izložba biti još značajnija nego generaciji koja će se podsećati“starih dobrih vremena.“

BlogYugodrom, je dakle osnovan sa ciljem očuvanja i projektovanja audio-vizuelne (pop) kulture takozvanog exYU prostora, ali se odatle razvijao i producirao projekte poput serije razglednica Yu pozdravi, dok trenutno kreiraju vizuelni identitet američkog filma Sankofa, inpirisanog između ostalog Yu revolucionarnom spomeničkom kulturom. Svojim radom kreativni tim bloga je zašao u sferu dokumentarnog, ali i sferu baštinjenja materijalno-nematerijalnog nasleđa druge polovine XX veka.

Doživite socijalističko advertajzing nasleđe na savremeni način i uverite se u važnost jednog Yu-orijantisanog bloga iz vizure savremenosti od 30. juna do 6. jula.

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.