Vesti

XI UAD / Umetnost, arhitektura, dizajn02.12.2016. 11:30


Galerija savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva, Vojvode Živojina Mišića 1.XI UAD / Umetnost, arhitektura, dizajn, Pančevo 8. - 16. decembar, 2016. Otvaranje izložbe 8. decembra u 19h.

 

David Bilobrk, Konstantin Brašovan, Jasna Cizler, Miodrag Grbić, Aleksandar Hrib, Nevena Jevtović, Ognjen Krašna, Dragana Marinković, Dušan Ogrizović i Milan Varga

Umetnost Arhitektura Dizajn 2016.

Poslednjih desetak  godina program Galerije je obogaćen autorskim projektima Umetnost Arhitektura Dizajn i Nove tehnologije, koje su proistekle iz programa pod nazivima Vizuelni znak i arhitektura, Modna fotografija…. Na ovaj način  se predstavljaju primenjene umetničke grane koje su svakako u tesnoj vezi sa  klasičnim likovnim medijima, do tada zastupljenih u galeriji.    Prolazeći kroz kataloge Umetnost Arhitektura Dizajn,  vidi se da je prošlogodišnji jubilej zaokružio jednu celinu postavljajući pitanje o egzistenciji određenog arhitektonskog prostora - Galerije. Sad se svakako nameće ideja početku nove celine. Ta sloboda koliko god izgledala rasterećujuće uliva i dodatnu odgovornost u promišljanju novih pravaca u kojima će se nadalje razvijati koncepcije UAD-a. Negde u osnovi  formiranja programskih aktivnosti Galerije savremene umetnosti Pančeva je i inicijativa za podršku mladim, lokalnim,  umetnicima u vidu predstavljanja njihovih ostvarenja. Ovo je ustvari i bila ideja vodilja u realizaciji ovogodišnjeg projekta. Na izložbi će se predstaviti selekcija projekata  deset autora koji nemaju više od 35 godina i žive u Pančevu.

Savremeni tempo života, ubrzava vreme, otuđuje ljude.
U razgovoru sa autorima ovogodišnje izložbe, došli smo do zaključka da se mlade arhitekte retko udružuju, sa ponekima je izgubljen kontakt. Postavlja se novo pitanje - Gde su ljudi?
Svi su u svom poslu, rade, stvaraju i postižu rezultate u zemlji i inostranstvu. Logično je bilo predstaviti ih  publici i na taj način povezati, pokrenuti, postaviti nova pitanja.

 

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.