Vesti

Vreva u KCB-u09.09.2014. 14:20


Drugi Ulični festival aktivizma - Vreva, biće održan od 10. do 13. septembra, u Beogradu, u produkciji magazina Liceulice i partnera.

 

Vreva festival kroz niz programa nastoji da afirmiše, zaštiti i podstakne aktivizam, angažovano stvaralaštvo, preduzimljivost, brigu o zajednici i životnoj sredini, multikulturalnost i toleranciju, inkluziju nasuprot diskriminaciji, humanost, solidarnost i filantropiju. Ovih nekoliko dana ulice, parkovi, dvorišta, haustori i druga javna mesta postaće pozornice, bine, galerije i podijumi bez zidova, otvoreni za sve.

Vrevu 2014 posetioci će moći da dožive kroz izložbe na otvorenom, javne prezentacije, ulične koncerte i književne susrete, kroz radionice, filmske projekcije, tribine razgovore u parku ili nekom dvorištu, susrete s kreativnošću na neočekivanim mestima. Kroz veliki broj aktivnosti i na više gradskih lokacija, preko stotinu učesnika imaće priliku da predstave svoj rad i ideje za bolje sutra jer osnovna ideja festivala jeste da umetnost izvede u prostore u kojima publika nema naviku da učestvuje u procesu estetske razmene.


Program u Kulturnom centru Beograda
Pop-up prostor i Plato ispred KCB-a, Trg republike 5

Četvrtak, 11. septembar
12:00 Čitam-Čitaš (radionica)
18:00 Ivica (koncert)
19:00 On Tour (koncert)

Petak, 12. septembar
12:00 Čitam-Čitaš (radionica)
16:00 GRUBB (koncert)
17:00 Poezin i UTLOSS predstavljaju: Ruka i glas (poetski nastup gluvih/nagluvih udruženih sa slem pesnicima)
19:00 Hor Svetonazori (koncert)

Subota, 13. septembar
10:00 Dečije pesničenje
 

Može li umetnost da govori o nepravdi, diskriminaciji, siromaštvu, isključenosti, o uzurpaciji javnog prostora, o diskriminaciji, o zloupotrebi javnog interesa, o pohlepi i neodgovornosti. Može, mora i hoće!

Čekamo vas na onoj strani ulice gde se već zna da su promene potrebne i moguće, ali i da mnogo toga zavisi od svih nas!

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.