Vesti

Vladimir Lenhart: Lenhart tapes21.04.2016. 13:35


U subotu 23. aprila u 21 čas biti otvorena izložba jednog od tri pobednika konkursa "Produkcija savremene umetnosti Izba", Vladimira Lenharta , koji će se prvi predstaviti novosadskoj publici svojim konceptualnim radom "Lenhart tapes".

 

Realizovani umetnički radovi pobednika konkursa će biti samostalno izloženi u galeriji IZBA, uz produkcijsku podršku,  u periodu od aprila do juna 2016., o čemu ćete biti blagovremeno obavešteni.

Nakon izložbe Vladimira Lenharta, svoje radove će nam predstaviti i Jelena Vasiljević i Milica Dukić.

                                     
Lenhart Tapes iz Novog Sada je muzički projekat Vladimira Lenharta, koji se bavi manipulacijom i miksanjem audio kaseta od 2010. godine. Po principu ready­made, on koristi prethodno snimljen materijal u različite svrhe, koji miksa uživo uz pratnju originalnih i ritmičnih loop­ova, tretirajući vokmene i njihove specifičnosti reprodukovanja kao muzičke instrumente. Nazivajući svoju muziku Tape Music, on se poziva na poglavlje u istoriji savremene elektronske muzike, čiji su poznati predstavnici O. Luening, V. Ussachevsky ili H. Czukay. Kao dugogodišnji i pasionirani kolekcionar audio kaseta, Lenhart je impresioniran terenskim snimcima etnomuzikološkog sadržaja, govornim tj. spoken word i propagandnim zvučnim materijalom, audio dopisnicama i raznim drugim oblicima tape arta, koje najviše stavlja u upotrebu prilikom dizajniranja svog jedinstvenog autorskog zvuka.

Posle više desetina održanih koncerata u zemlji i inostranstvu, ovo će biti njegova prva samostalna izložba.


... o projektu Produkcija savremene umetnosti Izba

Konkurs za produkciju radova  savremene umetnosti se odnosio na sve vidove vizuelnog umetničkog izražavanja u najširem smislu (slikarstvo, vajarstvo, grafika, dizajn, video, instalacija, performans, web art...).

Bili su pozvani  svi  umetnici da prilože obrazložene ideje, detaljne skice ili prezentacije svojih do sada nerealizovanih radova, koji odgovaraju izlagačkom prostoru galerije Izba.

Od pristiglih projekata stručni žiri koji su činili: Bosiljka Zirojević, Staniša Dautović i Mileta Poštić je izabrao tri, čija je realizacija finansijski podržana u iznosu od  40.000 dinara po umetničkom projektu.

 

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.