Vesti

Vladimir Ilić: Pantoptika12.05.2016. 12:00


Izložba ,"Pantoptika” Vladimira Ilića biće otvorena u utorak, 17. maja 2016. godine u 19 časova u galeriji "Šok" zadruge. Izložbu će otvoriti Silvija Dražić. Izložbu možete pogledati do nedelje, 22. maja 2016. godine.

 

"Sve čega se sećamo dogodilo se i ponavlja se unazad, dok je prava repeticija sećanje unapred. Otuda repeticija čini ljude srećnim, dok ih sećanje čini nesrećnim."

Dragica Vuković “Korekcija perspektive”, rukopis, 1987.


Poslednja serija radova (repeticija) Vladimira Ilića predstavlja niz crteža koji prikazuju/prikrivaju strukturu procesa razmisljanja ali unazad. Stoga tekstove na ovoj izložbi treba čitati unatraške. Na taj način posmatrač mora aktivno da sučestvuje i razotkriva proces proizvodnje, da prati oskudne tragove i možda pronađe dosetku, igru, ili samo red reči koji je pokrenuo ovaj proces.  Možda, a možda i ne. Ono što je vidljivo je ogoljen, sirov trag mehaničkog produžetka ruke koji kopira original, mehanizam pantografa koji je autor koristio prilikom crtanja. U ovom slučaju Vladimir kopira sam sebe, malo otkriva a puno prećutkuje. Da li se zapravo radi o formulisanju novog umetničkog stava, neizrečenog ali nagoveštenog manifesta?

 

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.