Vesti

Vajari/ke Srbije 202003.10.2020. 10:15


Svečanu dodelu nagrada u sklopu izložbe “Vajari/ke Srbije” koja će se održati u subotu, 3. oktobra sa početkom u 18h ispred Umetničkog paviljona “Cvijeta Zuzorić” na Malom Kalemegdanu.

 

Zbog epidemioloških mera nismo bili u mogućnosti da pravimo svečano otvaranje izložbe, u subotu organizujemo njeno svečano zatvaranje.
 
Ovogodišnji tročlani stručni žiri, će ovom prilikom proglasiti dobitnike tri ravnopravne Nagrade vajarske sekcije. Nagrade su novčane i za sad iznose 26.000 dinara za svaku/og dobitnicu/ka. Polovina novca za nagrade je obezbeđena iz godišnjeg programa Paviljona koji je finansijski podržalo Ministarstvo kulture Republike Srbije, a druga polovina je obezbeđena iz privatne donacija kolekcionara i ljubitelja umetnosti Nenada Kostića. Koristimo priliku da pozovemo i druge ljubitelje umetnosti da svojim doprinosom uvećaju ove naše skromne nagrade, ili podrže rad Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS) u skladu sa svojim mogućnostima i podsećemo da je ULUS najveće udruženje likovnih umetnika u Srbiji koje je osnovano davne 1919. godine u Beogradu, a sedište mu se nalazi u Paviljonu „Cvijeta Zuzorić“.

Zbog ovogodišnjeg ukidanja projektnog finansiranja od strane Gradskog sekretarijata za kulturu, a zahvaljujući privatnoj donaciji kolege Radeta Markovića, katalog izložbe će u subotu biti podeljen samo učesnicima izložbe, a publika će moći da ga pogleda online, na sajtu Udruženja.

Na izložbi su zastupljena dela 48 autora svih generacija i raznorodnih poetskih izraza, pretežno manjeg i srednjeg formata. Poslednji dan kada je moguće pogledati izložbu je nedelja 4. oktobar.

Podsećamo sve posetioce da je prilikom posete događaju neophodno poštovanje mera zaštite od virusa Covid-19. Tokom boravka u prostoru Paviljona obavezno je pridržavanje propisane distance, nošenje zaštitnih maski i korišćenje dezinfekcionih sredstava. Broj osoba koje mogu u isto vreme boraviti u Paviljonu je 30.

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.