Vesti

Umjetnik na odmoru by Valamar01.09.2014. 10:55


Otvaranje izložbe „Umjetnik na odmoru by Valamar“ u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, Avenija Dubrovnik 17, u utorak, 2. septembra, 2014. godine s početkom u 20 sati.

 

„Umjetnik na odmoru by Valamar“, u organizaciji Instituta za istraživanje avangarde, Kolekcije Marinko Sudac, tvrtke Valamar hoteli i ljetovališta te Muzeja suvremena umjetnosti, dobiva svoju završnicu izložbom u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, gdje će javnosti nakon četrdeset godina u sklopu izložbe ponovno biti predstavljene slike iz serije „Bucan Art“, umjetnika Borisa Bućana, nastale 1972. godine.

U sklopu projekta „Umjetnik na odmoru by Valamar“ ova serija slika prikazana je u srpnju ove godine u Villi Polesini u Poreču, a njezinim predstavljanjem u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, stvoren je uvod u seriju „Bucan Art“ iz Kolekcije Marinko Sudac koja će biti prikazana u sklopu izložbe pop arta „The World Goes Pop“ u jesen 2015. u galeriji Tate Modern u Londonu i koja nakon toga 2016. godine putuje u muzej Pinacoteca do Estado de São Paulo u Brazilu.

Na izložbi ćemo također vidjeti radove umjetnika koji su ove godine sudjelovali u projektu „Umjetnik na odmoru by Valamar“: Gergelj Urkom, umjetnik iz Velike Britanije; srpski umjetnici Era Milivojević i Dragomir Ugren; slovenski umjetnik Andraž Šalamun; američki umjetnik David Nez; češki umjetnik Jiří Valoch; njemački umjetnik Ulay te Sven Stilinović i Igor Grubić, umjetnici iz Hrvatske.

Program na dan otvorenja izložbe, 2. rujna 2014. u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu:

16:00h – 20:00h    Marko Pogačnik: Maratonsko predavanje „OHO – PLUS 50“/, /dvorana Gorgona, MSU

Svaka tema traje 45 minuta, nakon čega slijedi pauza od 15 minuta. Posjetitelji se mogu uključiti na početku svake nove sesije (dakle, u 16:00h, 17:00h, 18:00h ili 19:00h).

20:00h     Svečano otvorenje izložbe

20:30h Ulay, /Grijanje zidova muzeja, /performans

21:30h Projekcija Ulayevog filma iz 1976. /There is a Criminal Touch to Art/

Ovo je treće izdanje projekta Umjetnik na odmoru. Organizatori: Institut za istraživanje avangarde, Kolekcija Marinko Sudac, Valamar hoteli i ljetovališta i Muzej suvremene umjetnosti Kustosica:Ana-Maria Milčić

Više informacija o izložbi dostupno je na sljedećim linkovima:

http://www.avantgarde-museum.com/hr/museum/arhiva/vijesti/5923-Izlozba-Umjetnik-na-odmoru-2014/
http://www.msu.hr/#/hr/20355/_
http://www.instituteavantgarde.com/en/

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.