Vesti

Umetnička grupa Kaleidoskop07.07.2014. 13:40


Ova grupna izložba fotografija, čiji je sadržaj železnica i železnički saobraćaj postavljena je unutar Glavne železničke stanice Beograd: na prozorima i peronima. Otvaranje izložbe 15. jula 2014.godine.

 

Cilj izložbe je animiranje prostora gradske železničke stanice, koja je spomenik arhitekture ali ​je i prvi prostor s kojim se susreću putnici, pristigli u Beograd  i kao takva, igra značajnu ulogu u formiranju ukupnog utiska o samom gradu. Osim toga, kullturni sadržaji realizovani u javnim prostorima različitih namena, podstiču i ​kreativnu dinamiku gradskog života.

​Ovom izložbom,​ na kojoj će​ 76 autora izložiti svoje fotografije,  skrećemo pažnju na kulturni sadržaj koji je neodvojivi deo samog bića grada, a ceo dogadjaj se odigrava tačno na 130 godina od izgradnje zgrade beogradske Glavne železni
ke stanice.
Napominjemo da su ižložbi predhodile dve Kaleidoskop foto radionice na temu "Železnica" koje je vodio profesionalni fotograf iz Meksika Juan Pablo Delgado Berman. Polaznici su bili profesionalni fotografi, amateri različitih profesija kao i mladi ​iz Romskog udruženja “GRUBB" i  Deca iz "Svratišta za decu, Novi Beograd". Na izložbi će biti izložene izabrane fotografije koje zadovoljavju umetničke standarde, svih autora koji su se javili na konkurs ili bili polaznici radionica.

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.