Vesti

Tijana Golubović: Metro Beograd11.09.2014. 11:20


Master rad Tijane Golubović predstavlja vizuelni identitet Metroa u Beogradu koji se sastoji od realizacije logotipa, putokaza, plakata… Otvaranje izložbe je u četvrtak, 11. septembra u 19. časova u Galeriji O3one na Andrićevom vencu.

 

Ceo projekat je osmišljen tako da bude jednostavan, linearan, brz i funkcionalan za korišćenje kao što je i sam metro. Budući da metro u Beogradu ne postoji, putanje su bazirane na osnovu jedne od mapa koje su poslednje projektovane. Samim tim što je projekat imaginaran Tijani daje još veću slobodu u korišćenju boja i smišljanju specijalnih prostorija u sklopu podzemne železnice koje ona naziva ,,sobe”. Te sobe su namenjene svima i služe kao prostor za okupljanje, druženje, sviranje, oslikavanje grafita, vožnju skejtborda, igranje video igrica…


Tijana Golubović je rođena 1989. godine u Novom Sadu. Osnovne akademske studije završila je na Akademiji lepih umetnosti u Milanu (NABA Nuova Accademia di Belle Arti), na odseku za Graphic Design and Art Direction, mentor Danilo Seregni. Master studije završava u Beogradu na Novoj akademiji, smer za grafički dizajn, kod mentora Slavimira Stojanovića. Tokom pohađanja osnovnih akademskih studija Tijana je radila u nekoliko italijanskih firmi u kojima se bavila realizacijom idejnih rešenja za ambalažu, dizajn kataloga i prezentacija.

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.