Vesti

Stvari koje nestaju / Disappearing Things01.10.2014. 13:45


55. OKTOBARSKI SALON - STVARI KOJE NESTAJU Program od utorka, 30. septembra do nedelje 5. oktobra, Muzej grada Beograda, Resavska 40b.

 

utorak, 30. septembar
18– 19.00 Na izložbi sa... Miloradom Mladenovićem i Nikolom Markovićem
Muzej grada Beograda, Resavska 40b
 
petak, 3. oktobar
18.00 Razgovor sa umetnikom - projekcija filma i razgovor sa Zahari Formvalt
U okviru filmskog programa: Stvari koje se ponovo pojavljuju
Moderator razgovora: Goran Petrović
Razgovor će biti engleskom jeziku
Muzej grada Beograda, Resavska 40b

Zahari Formvalt, Through a Fine Screen, 2010, 20’30’’
Ljubaznošću umetnika

Film Through a Fine Screen i knjiga Reading the Economist , potiču od istog motiva – otiska koji se često pominje kao prva fotografija odštampana u novinama, bez intervencije umetnika. Kao takva, slika je postala referentno mesto u istorijama fotografije i foto-novinarstva, ali se i dalje ne pojavljuje u istorijama urbanog razvoja. Zbog toga je ostalo nerazjašnjeno na kom mestu je načinjena i koji su objekti koji se na njoj vide. Mesto bi moglo biti ono na kome se danas nalazi njujorški Central park, ali može biti i neko sasvim drugo mesto.

Zahari Formvalt  živi u Amsterdamu. Odabrane samostalne izložbe: Zachary Formwalt, VOX Centre de l'image contemporaine, 2013; At Face Value, Wexner Center for the Arts; The Box),2010; The Form of Practical Memory,  Kunsthalle Basel, 2009. Godine 2013, njegov film Unsupported Transit, nagrađen je nagradom Tiger za kratki film (Tiger Award for Short Films), na Međunarodnom filmskom festivalu u Roterdamu (IFFR).

 
petak, 3. oktobar

20.00 Otvaranje izložbe u saradnji sa Uličnom galerijom
Dimenzija Novo Doba, festival nesvrstanog stripa
Izložba traje do 9. oktobra
Ulična galerija, Bezistan, pešački prolaz između Trga Nikole Pašića i Nušićeve ulice

Izložba pod nazivom „Dimenzija Novo Doba“ odžaće se u Uličnoj galeriji za vreme trajanja petog po redu izdanja festivala Novo Doba. Festival se tradicionalno održava na raznim lokacijama u Beogradu, Zemunu i Pančevu, ove godine u periodu od 29. septembra do 5. oktobra 2014. godine. „Dimenzija Novo Doba“ će predstaviti grafička i stripovska ostvarenja autora koji su asocirani uz festival Novo Doba i Fijuk projekat, autore kao sto su Wostok, Igor Hofbauer, Studiostrip, Bernharda Xilko i drugi, te time predstaviti ovu grupu štampara i umetnika. Takođe, s obzirom da je Fijuk Laboratorija prvenstveno bila orijentisana na tehniku sito štampe koja omogućuje kompletnu produkciju u DIY uslovima, ta će tehnika biti javno demonstrirana kroz akciju štampanja odabranih motiva iz ostvarenja izloženih umetnika na odevne predmete publike. U okviru izložbe planiran je i koncert na otvorenom, u jedinstvenom ambijentu Ulične galerije.


subota, 4. oktobar
13.00 Vođenje kroz izložbu
13.00 – 16.00 ARTEDU: Oktobarski  salon 2014
Muzej grada Beograda, Resavska 40b

nedelјa, 5. oktobar
13 .00 Vođenje kroz izložbu
13.00 – 16.00 ARTEDU: Oktobarski  salon 2014
Muzej grada Beograda, Resavska 40b

www.oktobarskisalon.org

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.