Vesti

Strasti i snovi italijanske mode17.10.2016. 13:30


"Strasti i snovi italijanske mode – Kreativnost, stil i istraživanje", utorak, 18. oktobar 2016. godine u 18,30 časova, Konak kneginje Ljubice, Kneza Sime Markovića 8. Izložbu možete pogledati do 6. novembra 2016. godine.

 

Izložba "Strasti i snovi italijanske mode – Kreativnost, stil i istraživanje", u organizaciji Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu, želi da valorizuje talenat, umetnički izraz i zanatsku savršenost italijanske mode kao kulturnog i ekonomskog nasleđa jedne zemlje. Ovaj projekat predstavlja evoluciju mode od pedesetih godina prošlog veka, kada je u Italiji pokrenut nov i važan kreativni proces koji je posebnu pažnju usmerio na odabir i kvalitet tkanina, na eksperimentisanje krojevima i šavovima, na poseban estetski ukus koji je doveo do jedinstvenog i karakterističnog stila, prepoznatljivog u celom svetu kao "made in Italy". Svaki izloženi odevni predmet jeste svedočanstvo velikog italijanskog umeća, intelektualnog i preduzetničkog, koje se javlja iz prave kombinacije kreativnog nadahnuća, zanatske kompetencije i eksperimenisanja u tehnološkoj upotrebi inovativnih materijala.
 

U Konaku kneginje LJubice biće izložene dvadeset dve kreacije slavnih modnih brendova, među kojima su Đanfranko Fere, Marela Ferera, Gaj Matiolo, Gatinoni, Sestre Fontana, Đorđo Armani, Enriko Koveri, Laura Bjađoti, Versaće, Valentino, Fendi, Renato Balestra.
 

Izložba se održava u okviru XVI izdanja tradicionalne oktobarske "Nedelje italijanskog jezika u svetu". Ovogodišnje izdanje pod naslovom "Italijanski jezik i kreativnost: brendovi i odeća, moda i dizajn" posvećeno je italijanskoj kreativnosti i njenim brendovima, a posebno sektorima mode, odeće i dizajna.

 

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.