Vesti

Staša Bukumirović: Čekaj do proleća29.06.2016. 10:45


Izložba fotografija autorke Staše Bukumirović, pod nazivom, "Čekaj do proleća" Otvaranje izložbe 4. jula u 19h, Galerija Milorada Bate Mihailovića, Kulturnog centra Pančeva.

 

Ciklus fotografija "Čekaj do proleća" čine odabrani prizori koji se bave istraživanjem ukorenjenog doživljaja ličnog i dihotomije svesnog/nesvesnog, putem poistovećivanja viđenog sa sentimentalnim utiscima iz detinjstva. Procesi kroz koje čovek prolazi u upoznavanju ljudi i mesta koje fotografiše, kao i ponovno vraćanje na ista mesta, čine da shvati koliko su utisci iz prošlosti, pogotovu detinjstva, iskrivljeni, fragmentarni i nepotpuni. Sam naziv predstavlja nekakvu vrstu omaža delu u kom je situacija okrenuta: u njemu nam literarni autor kroz intimnu sliku o prošlosti stvara sliku života koji dolazi. Proces, ovde, dakle, teče u obratnom smeru, a jednako je direktan; istovremeno ozbiljan i naivan. Na fotografijama se kroz odnos tela i prostora koji okupiraju i način na koji se uzajamno oblikuju opraštamo od detinjstva. Opraštamo se kroz izmišljanje detinjstva i svega što mu pripada, svesni da nikada nije zaista bilo takvo.

Staša Bukumirović rođena je 16. marta 1989. u Pančevu. Diplomirani je audiovizuelni umetnik sa katedre kamere Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Imala je više zajedničkih izložbi u zemlji i inostranstvu (Prag, Toronto, Novaistra). Ovo je njena druga samostalna izložba.

stasa.bukumirovic@gmail.com

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.