Vesti

Snežana Kezele: Moj krug 51.17.11.2015. 14:55


U sredu, 18. novembra u 19h u Galeriji SKC Novi Beograd, otvara se samostalna izložba radova autorke Snežane Kezele, pod nazivom, "Moj krug 51".

 

"Digitalno doba donosi i novo poimanje grafike, daje slobodu u izboru alata u stvaranju CGD grafike. Koliko je izazovan prelaz u nešto novo, toliko se ideja na mahove prepliće i u sintezi je sa temom samostalne izložbe WHY I.
Metamorfoza intime, poetike, nastajanja, postojanja i nestajanja, putovanje i večna potraga za svojom Pangeom. My circus 51: ne znam gde sam ušla i gde je početak mog sveta? Zidove u vrata pretvoriću. Ustala sam i krenula, sudarajući se sa odvaljenim komadima tišine. Hodaću dok svoj Krug 51 ne potrošim, ja sam samo u prolazu, što je više koraka, daljine su sve veće, po ivici iskrzane, preko horizonta presavijene."

Snežana Kezele je diplomirala na Akademiji primenjenih umetnosti. Od 1977. je član ULUPUDS-a u statusu samostalnog umetnika. Nagrade ULUPUDS-a: Plaketa „37. Majske izložbe" 2005. godine za slikanu instalaciju „WIDEFUTURE" i nagrada za stvaralaštvo u 2006. godini za samostalnu izložbu slika ŠUNJALICE, Galerija SKC Novi Beograd, 2006. Dobitnik je i II nagrade za asamblaž na Međunarodnoj izložbi kolaža i asamblaža Galerija NUBS, Beograd, 2004. Izlagala je na oko 400 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu i na 20 samostalnih izložbi. Od 2010. do 2015. godine dobitnik je oko 30 nagrada: Grand Prixa honorable mentions, medalja diploma i pohvala žirija na  međunarodnim žiriranim izložbama u Finskoj, Litvaniji, Poljskoj, Bugarskoj, Španiji, Kini, Italiji, Argentini i Srbiji, za CGD grafiku i Exlibris.

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.