Vesti

Slike Aleksandra Denića18.11.2015. 12:25


Izložba slika Aleksandra Denića. Do kraja ove nedelje radovi ovog skromnog čudotvorca biće izlozeni u Đorđa Čutukovića 13 svakog dana od 11 do 23 h. Dođite, pogledajte.

 

Posle dve nedelje, cela izložba. Neki radovi su rađeni i direkno na zidu. Umetnost ili čudotvorstvo Aleksandra Denića, da ne cepidlačimo. Veliki zidni formati kolektivnih scena iz Granda ili prosto Grandovog žirija. Nisu tu samo zvezde, tu je i infrastruktura. Nema dileme da zna zašto i šta radi. Nije mu se omaklo. Pevači i pevačice, ljudi koji su mu harizmatični ili ceni njihov pevački kvalitet, svi su oni oživeli po zidovima galerije Matrijaršije. A sa druge strane fine rezbarije grčke idilične plastike, poigravanje golišavih djeva na poljanama večnosti koje kontroliše Šemsa... Ne sama naravno, sa Šabanom i Sinanom, normalno. Treba očuvati poredak.

Koncepcija izložbe je postojala i pre Matrijaršije, mi smo odgovorni za poneku naručenu kraljicu Sovrlić ili vladu koja pada.

Ono sto ste mislili da ne može, a može. Ono sto je teoretičarima kulture bilo nezamislivo, dogodilo se. Ono sto nije dozvoljeno, a dozvolili smo. Paradigme takozvane nekulture, propasti svih vrednosti, prostačkog zbog čega propadamo a tako nam i treba, separea, starleta, lake zabave, niskih poriva, primitivnih strasti, ratnih pozadina, necivilnog društva. Sve je na meniju... Sve su teme dobre i kvalitetne i nekultura je kultura. Jedinstveni spoj urbanog i narodnjačkog, sarme u kristalnim čašama. Do kraja ove nedelje radovi ovog skromnog čudotvorca biće izlozeni u Đorđa Čutukovića 13 svakog dana od 11 do 23 h. Dođite, pogledajte.

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.