Vesti

Slikar Vlaho Bukovac (1855 - 1922)23.06.2014. 14:05


U atrijumu Narodnog muzeja u Beogradu ogranizuje se poslednje autorsko vođenje kroz postavku u četvrtak, 26. juna od 18 časova, autor izložbe, viši kustos Petar Petrović će zainteresovanim posetiocima predstaviti sve Bukovčeve radove koji se čuvaju u Narodnom muzeju, a koji su prvi put zaje...

 

 

Tumačenje slikarevog likovnog izraza, biće prožeto detaljima iz bogate umetnikove biografije. Za ovaj program nije potrebno prethodno prijavljivanje.

Na izložbi se mogu videti 23 slike Vlaha Bukovca, izuzetnog umetnika, akademika i pedagoga, koje su nastajale od početaka njegove brilijantne umetničke karijere 1882. godine, pa sve do pretposlednjeg umetnikovog ostvarenja, portreta Kralja Aleksandra Karađorđevića iz 1922. godine. Reč je o aktovima, autortretima i portretima po kojima je Bukovac bio nadaleko poznat, a koji će posetocima omogućiti neposredan uvid i celovito sagledavanje razvoja stila i njegovih umetničkih preokupacija.

Za mladu muzejsku publiku, osmišljena je radionica pod nazivom Modni portal.  Ovaj program je namenjen je deci između 10 i 14 godina i odvijaće se u subotu, 28. juna od 12 do 14 časova. Učesnici radionice će se baviti razilikama u odevanju koje se može videti na portretima Vlaha Bukovca i današnje mode. Mladi će imati priliku da nakon obilaska postavke izložbe Slikar Vlaho Bukovac, u grupama, naprave modele za koje su ih inspirisali portreti sa izložbe i na dva sata postanu modni kreatori, krojači i modeli.

Kako je broj mesta za učešće u radionici ograničen molimo sve zainteresovane da se prijave na mejl adresu eduka@narodnimuzej.rs  ili pozivom na brojeve 060/80 75 035 i 011/33 06 019, radnim danima od 9 do 17 časova, najkasnije do petka 27. juna.

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.