Vesti

Slavko Luković: Užički Minotaur30.06.2015. 17:45


Galerija savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva, Vojvode Živojina Mišića 1., Pančevo poziva na otvaranje izložbe crteža i kolaža, autora Slavka Lukovića, pod nazivom, "Užički Minotaur". Izložba traje do 10. jula, 2015. godine, a otvaranje je 1. jula u 19h.

 

"Setite se neke knjige koja vas je razvedrila, duhovite i jasno napisane. Smejali ste se i beskonačno zabavlјali. A onda pomislite – jeste bilo smešno, ali je jako pametno, jer je sasvim istinito.

Nije me tek sklonost literarnim interpretacijama Slavka Lukovića navela da reč o „Užičkom Minotauru“ započnem poređenjem sa književnošću. Druga je misao bila, nakon dugog posmatranja njegovih crteža – ne možete ih preleteti, traže da se zadržite: malo je pojava u savremenoj likovnoj umetnosti na Lukovićev način duhovitih, koja se iščitavaju posvećeno i lako, istovremeno sadržajno i jezički promišlјeno koncipiranih. Takvu zamisao ćete, čini mi se, lakše pronaći u biblioteci..."   isečak iz teksta Katarine Dogandžić-Mićunović


Slavko Luković, rođen u Užicu 1988.godine. Srednju Umetničku školu u Užicu završio 2007. godine. Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu, odsek grafika, upisao 2007. godine u klasi Dobrice Bisenića. Master studije, na odseku grafika, upisao 2010. godine u klasi Žarka Smiljanića, i iste završio juna 2012.godine.



Samostalne izložbe:



2014.- Izložba crteža, Centar za kulturu Sv. Stefan, despot srpski, Despotovac

2012.- Izložba crteža, Caffe galerija Quattro, Užice

2011.- Izložba grafika, Jokanovića kuća, Užice

Projekti:

2012.- Artbook, saradnja Fakulteta likovnih umetnosti iz Beograda sa Columbija college Chicago                  

2005.- Projekat Tragovi, Otvoreni put E-761, projekat realizovan uz podršku programa za umetnost i kulturu

Nagrade:

2012.-  Nagrada 16. Bijenala studentske grafike Srbije

2011.-  Pohvala 23. Užičkog regionalnog salona

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.