Vesti

Savremeni internacionalni akvarel24.10.2016. 10:50


U sredu 26. oktobra u 19 časova, u Internacionalnom umetničkom studiju "Radovan Trnavac Mića" u Valjevu, biće otvorena izložba pod nazivom "Savremeni internacionalni akvarel“. Izložba će biti otvorena do 26. novembra 2016. godine.

 

Kako i sam naslov postavke najavljuje, ljubitelji umetnosti imaće priliku da vide grupnu izložbu 71 istaknutog svetskog umetnika iz 48 zemalja sa šest kontinenata, koji nam na jedan svojstven umetnički način predstavljaju 86 radova rađenih tehnikom akvarela.

Ovi umetnici su na svojim delima pokazali izvanredno poznavanje likovne discipline „akvarela“. Gledajući predstavljene radove dolazi se do zaključka da se ovi autori vrlo ozbiljno bave akvarelom, koji zahteva naročitu veštinu, likovnost, vreme i svakako poznavanje tehnike da bi rezultat bio na ovako visokom nivou, na kome su radovi koje će publika moći da vidi na ovoj izložbi.

Internacionalni umetnički studio „Radovan Trnavac Mića“ zahvaljuje se gospodinu Peđi Aćimoviću, direktoru Galeriji „A“ iz Beograda, na pomoći prilikom organizovanja i realizacije ove izložbe. Gospodin Aćimović je dugi niz godina glavni organizator vrlo uspešnog Internacionalnog bijenala akvarela, a nakon sjajnog, tek završenog Četvrtog, u toku su pripreme Petog bijenala.

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.