Vesti

Saša Rakezić: Redrawing stories from the pas01.04.2015. 12:25


Sala bivšeg bioskopa Vojvodina, Radomira Putnika 1, Pančevo, četvrtak, 2. april, 20h Saša Rakezić i projekat "Redrawing stories from the past" -rad i iskustvo sa istorijskim narativima u stripu, prezentacija i panel diskusija.

 

U okviru programa strip radionice "Redrawing stories from the past", koja se odvija u Pančevu od 31. Marta do 5. Aprila, biće upriličeno javno predavanje strip autora Aleksandra Zografa, u kome će on predstaviti svoj dosadašnji rad na obradi raznih istorijskih materijala kroz strip, sa posebnim fokusom na stripove nastale prema pismima Hilde Dajč, devojke koja je tokom drugog svetskog rata uspela da prokrijumčari jedan broj pisama iz koncentracionog logora Staro Sajmište, kao i na strip Radosav, koji je nastao na osnovu materijala pronađenog na starom buvljaku, tj dnevnika jednog anonimnog beograđanina tokom nacističke okupacije.

Prezentacija će biti održana na engleskom jeziku, a nakon prezentacije će uslediti panel diskusija u saradnji sa prisutnim učesnicima radionice "Redrawing Stories From the Past".

Radionica "Redrawing Stories From the Past" okuplja nekolicinu evropskih strip autora koji će se tokom boravka u Pančevu baviti istraživanjem narativnih tehnika u stripu, kao i lokalnog konteksta antifašističke borbe i ličnih istorija pojedinaca iz perioda nacističke okupacije, sa ciljem da do kraja godine  sastave niz stripovskih narativa posvećenih sećanju na ovaj period savremene istorije.

Sledeći umetnici su deo radionice:
Paula Bulling (Germany) http://paulabulling.net/
Max Baitinger (Germany) http://www.maxbaitinger.com/
Vuk Palibrk (Serbia) http://vuuk.blogspot.de/
Mārtiņš Zutis (Lithuania) http://martinszutis.lv/
Zosia Dzierżawska (Poland) http://www.zozozosia.com

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.