Vesti

Razgovor sa Sinišom Ilićem i Sašom Tkačenko31.05.2016. 12:05


Muzej savremene umetnosti organizuje u četvrtak 2. juna od 18 časova u Salonu MSU učestvujete u razgovoru sa umetnicima Sinišom Ilić i Sašom Tkačenko. Razgovor će moderirati Una Popović, kustos Salona MSU.

 

Dvojica domaćih umetnika, Siniša Ilić i Saša Tkačenko, su tokom maja meseca, predstavili svoje radove u renomiranoj instituciji za modernu i savremenu umetnost - Centru Žorž Pompidu u Parizu. Izložba pod nazivom „Museum On/Off“ deo je međunarodnog projekta koji ima za cilj preispitivanje uloge muzeja uopšte.


Saša Tkačenko pozvan je da predstavi svoj rad „Savršena vožnja“, a Siniša Ilić film „Kameleon“ koji je nastao u saradnji sa Tinom Gverović, i da sprovede instalaciju pod nazivom „Scena“ koja je originalno bila realizovana na izložbi „Šta se dogodilo sa Muzejom savremene umetnosti?“, održanoj 2012. godine u Muzeju savremene umetnosti. Oba video rada snimljena su u zgradi Muzeja savremene umetnosti na Ušću i inicijalno su nastala u okviru programa i u produkciji MSU („Šta se dogodilo sa Muzejom savremene umetnosti?“ i  „Preokreti“, saradnja sa muzejom Tate Modern).


Umetnici će nam preneti svoje utiske sa pariske izložbe i govoriti o ovom za njih značajnom profesionalnom pozivu i iskustvu. U Salonu će biti prikazani pomenuti radovi, i  biće to prilika da se promisle i izvesni radovi i koncepti koji za temu uzimaju muzej generalno.

 

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.