Vesti

Razgovor sa Antoanom Nifarom24.08.2016. 10:40


Beo_Project u okviru programa rezidencije 25. avgusta u 19 horganizuje predstavljanje i razgovor sa umetnikom projekta "GEN Z_searching for beaut” Antoana Nifmara iz Pariza.

 

GEN Z_searching for beauty Treći projekat u okviru programa rezidencije Beo_Project-a predstavlja pariskog umetnika Antoana Nifmara. Njegovo istraživanje se fokusira na donošenju socijalne mape mladih Beograda, koji se suočavaju sa strukturalnim promenama u društvenom poretku, ekonomskim strukturama i vezama moći. U svom pristupu, Nifmar, prikazuje lica, fizičke detalje, kako bi razotkrio lepotu mladosti. Intervjui ističu jaku suprotnost između nasledne rigidnosti i savremene nonšalantnosti. Njegov sirov i iskren stil je pod uticajem Pazolinija u «Comizi d’amore», i to se na veoma ubedljiv način prenosi kroz transkripte intervjua i printove. Njegov rad je vizuelna oda novoj generaciji, generaciji koja je u procesu pronalaženja sebe same.

Antoan Nifmars živi i radi u Parizu i Briselu. Njegov rad je najviše fokusiran na zivu umetnost i vizuelnu umetnost. Kao performer radio je sa mnogim svetski priznatim rediteljima i kućama kao što su; Warlikowksi, Koohestani, Olivier Dubois and Paris National Opera Dubois and Paris National Opera. Nkaon čega je osnovao sa Salvatorem Calcagno svoji komapniju Garçon Garçon, multidisciplinarnu tako da omogućava promovisanje kroz vizuelnu umetnost. Nifmar koristi fotografiju portreta kako bi pokazao nesvakidašnjosti.

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.