Vesti

Radionice: Sybrig Dokter & Nadja Voorham14.04.2015. 10:50


Asocijacija Kulturanova iz Novog Sada organizuje u maju i julu radionice koje će voditi koreografkinja Sybrig Dokter i audiovizuelna umetnica i Nadja Voorham iz Švedske.

 

 

Zanima te da upoznaješ druge kulture radeći nešto lepo i korisno? Da stekneš iskustvo u komunikaciji i vođenju intervjua? Da govoriš o ljudskim pravima kroz glumu, pokret, tekst, ritam i video? Ako je tako, onda je ovo poziv za tebe!
http://archaeologicalbodies.org/
Vreme održavanja:
Prva desetodnevna radionica (19-28 maj 2015.)
Druga desetodnevna radionica (14-23 jul 2015.)
Rad će biti organizovan tako da će se raditi popodne radnim danima I ceo dan tokom vikenda. Obrok tokom pause biće obezbeđen.
Mesto održavanja:
Temerin, (tačno mesto održavanja radionice biće naknadno objavljeno)
Radionice i kreativni proces vodiće Sybrig Dokter (koreograf) i Nadja Voorham (umetnica) iz Švedske
http://www.sybrigdokter.com , www.nadjavoorham.com
Uvodna predavanja održaće Arif Kornweitz(DE/NL) i Dénes Varga (RS)

Kroz ovaj kreativni process upoznaćemo se sa mladim ljudima iz Temerina, njihovim životima, problemima i načinima da o tome progovorimo koristeći naše telo. Projekat ima dve faze, gde će se prva odvijati u maju 2015. godine a druga u julu 2015. godine. Svaka faza će se sastojati od radionica (ples, video, pisanje) i fizičkog rada sa materijalom koji je skupljen i obrađen. Polazišna tačka u ovom radu biće intervjui koje ćemo uraditi na temu života u etnički raznolikim zajednicama i među različitim etičkim grupama. Na kraju poslednje faze stvorićemo i instalacije/izložbe sa pokretom, videom i tekstom, materijal koji će biti dostupan širokoj publici.
Ciljevi projekta:
-  preispitati naše shvatanje multikulturalnog društva i naučiti razgovarati o ovim temama
-  doprineti poštovanju ljudskih prava u lokalnim zajednicama
-  osnažiti učesnike projekta kreativnim tehnikama koristeći pokret, video i tekstove
Ciljna grupa:
Poziv je otvoren za ljude od 16-35 godina starosti koja žive u Novom Sadu, Temerinu i na teritoriji Vojvodine, (kulturni radnici, omladinski radnici, mladi umetnici i svi drugi zainteresovani)
Radionice su besplatne!
Prijave slati na e-mail: info@kulturanova.org najkasnije do 25. aprila 2015.
Organizatori projekta će obezbediti svu neophodno opremu i material, obroke i nadoknadiće putne troškove učesnicima radionice. Od učesnika se očekuje da budu prisutni tokom celog trajanja procesa.Organizatori: Lava-Dansproduktion, Švedska, Asocijacijacija Kulturanova i KZM Temerin. Projekat podržao Švedski institut kroz program Kreativna sila.

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.