Vesti

Osmomartovski marš27.02.2015. 11:15


Kulturni centar REX, Jevrejska 16, Beograd,28. februar 2015. u 15h. Kao i uvek, na starom mestu gostoprimljivog Kulturnog centra Rex i u staro vreme, poslednje subote u mesecu od tri do šest popodne, učimo nešto novo.

 

Kao i uvek, na starom mestu gostoprimljivog Kulturnog centra Rex i u staro vreme, poslednje subote u mesecu od tri do šest popodne, učimo nešto novo.

Na ovom ženskom danu ćemo zajedno da smišljamo i izrađujemo parole za osmomartovski marš koje ćemo kasnije da radimo na transparentima. Tehnike izrade će biti različite, od stencil tehnike do ispisivanja parola slobodnom rukom na transparentima. Radićemo sa sprejevima, četkama i akril bojama.

Prethodno znanje i iskustvo u pravljenju transparenata nije neophodno. Nije potrebna ni bilo kakva posebna prijava za učešće u radionici. Sve što jeste potrebno je da razmislite i ponesete na ovu radionicu istinu u sebi samima u odnosu na ovo patrijarhalno društvo u kojem živimo i viziju da je za nas žene drugačiji svet moguć!

Na ovoj radionici ćemo u sigurnom ženskom prostoru takav svet graditi zajedno - dobrodošle ste sve, a posebno nam je drago što ovaj put na radionicu možemo pozvati i gluve i nagluve žene.

Radionicu vode Biljana Vulićević - aktivistkinja feminističke organizacije Ženski prostor iz Niša, poznavateljka znakovnog jezika i studentkinja i Dragana Garić - aktivistkinja, lezbejka i feministkinja

Ženski dan je, kao i uvek, otvoren i besplatan za sve žene!

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.