Vesti

Nenad Milovanović: 7x419.06.2017. 14:10


Do 10. jula, 2017. godine u Velikoj galerij Doma kulture Studentski grad, traje samostalna izlođba radova autora Nenada Milovanovića, pod nazivom, "7 x 4".

 

"Materijal sa kojim sam se susreo u toku rada, gvozdene pločice, inspirisao me je i omogućio da istražujem formu i oblik, i da kroz uslovlјeni geometrijski materijal pokušam da dočaram svoju ideju u novoj formi. Slučajnosti su neretko inspiracija umetnicima, kao i uviđanje dragocenosti u nečemu što bi nekome izgledalo potpuno banalno... Naziv izložbe 7x4 proizašao je upravo iz dimenzija samih pločica koje sam pronašao na jednom beogradskom stovarištu, čime želim da naglasim uticaj svakodnevnih situacija na stvaralaštvo i sposobnost uviđanja istih, jer bez toga i bez dimenzije tog materijala ovih radova ne bi ni bilo." Nenad Milovanović
 

Nenad Milovanović je diplomirao na FPU u Beogradu, 2013. godine, na odseku za primenjeno vajarstvo, a 2015. završio master studije na istom fakultetu. Član je ULUS-a od 2015. godine i ULUPUDS-a od 2016. Učesnik je preko trideset grupnih izložbi u zemlјi i inostranstvu. Dve njegove skulpture postavlјene su u javnom prostoru u Beogradu, a jedna u parku skulptura galerije Ron Gombok u Australiji. Živi i radi u Beogradu.

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.